Pie Slovjanskas atrastie nogalinātie cilvēki ir spīdzināti un noslīcināti (78)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Divi bojāgājušie cilvēki, kas ir atrasti pie separātistu kontrolētās Doņeckas apgabala Slovjanskas pilsētas, ir tikuši spīdzināti un pēc tam noslīcināti, otrdienas vakarā paziņoja Ukrainas Iekšlietu ministrija.

«Šodien tika atpazīts viena bojāgājušā līķis. Tas bija Gorlovkas pilsētas padomes deputāts no partijas «Tēvzeme» («Batjkivščina») Vladimirs Ribaks. Abu bojāgājušo nāves cēlonis ir kombinēta ķermeņa trauma spīdzināšanas rezultātā un tai sekojoša vēl dzīvu, bet bez samaņas esošu cietušo noslīcināšana,» teikts Iekšlietu ministrijas preses dienesta paziņojumā.

Līķi tika atrasti 19.aprīlī Torecas upītē pie Raigorodokas pilsētciemata Slovjanskas tuvumā.

Foto: AFP/LETA

Izmeklēšanā konstatēts, ka šo cilvēku spīdzināšanas un slepkavības līdzdalībnieki ir prokremlisko separātistu grupējums, kas sagrābis Ukrainas Drošības dienesta (UDD) ēkas Slovjanskā.

Iekšlietu ministrijas Gorlovkas pilsētas pārvaldes izmeklēšanas nodaļa 17.aprīlī reģistrēja paziņojumu par deputāta Ribaka nolaupīšanu. Paziņojumu iesniedza aculiecinieks, kurš pastāstīja, ka Ribaks 17.aprīļa pievakarē nolaupīts Gorlovkā, ar spēku iesēdināts automobilī un aizvests nezināmā virzienā. Nolaupītāji bijuši četri vīrieši maskēšanās tērpos ar melnām sejas maskām.

Ribaks 17.aprīļa pēcpusdienā bija piedalījies mītiņā «Par vienotu Ukrainu» pie Gorlovkas pilsētas padomes ēkas. Pēc mītiņa deputāts mēģināja ieiet pilsētas padomes ēkā, lai tiktos ar mēru, bet separātisti aizšķērsoja viņam ceļu.

Komentāri (78)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu