Ukrainā gūstā sagrābts amerikāņu žurnālists (37)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukrainas dienvidos separātistu rokās nonācis kāds amerikāņu žurnālists, apstiprinājis «NBC News».

Reportieris un «Vice News» producents Saimons Ostrovskis tika aizturēts pirmdienas naktī Slovjanskas pilsētā kopā ar vēl pieciem citiem žurnālistiem, kuri vēlāk tika atbrīvoti. Separātisti par Ostrovska aizturēšanu vai stāvokli nekādu informāciju nesniedz.

«Mēs nosodām jebkāda veida ķīlnieku sagrābšanu. Man patlaban nav papildu informācijas par šo aizturēto žurnālistu,» izteicās ASV Valsts departamenta pārstāve Džena Psaki.

Aģentūra «Reuters» vēsta, ka pašpasludinātais Slovjanskas separātistu mērs Vjačeslavs Ponomarevs apstiprinājis, ka viņa vīri aizturējuši kādu amerikāņu žurnālistu, taču viņa vārdu neatklāja.

Īsi pirms aizturēšanas Ostrovskis Slovjanskā atspoguļoja saspringtu preses konferenci, kuras laikā «Twitter» ievietoja vairākus paziņojumus:

Separātisti trešdien apstiprināja, ka žurnālists aizturēts. Ar viņu viss esot kārtībā. Uz jautājumu, kādēļ žurnālists tika sagūstīts, separātistu pārstāve norādīja, ka Ostrovskis tiek turēts aizdomās par «sliktām aktivitātēm», bet sīkāk atteicās paskaidrot.

Ostrovskis Ukrainā notiekošo atspoguļo jau kopš krīzes sākuma. Pagājušajā nedēļā viņš MSNBC izteicās, ka notikumi Austrumukrainā ļoti atgādina Krimas scenāriju.

«Izskatās, ka šeit notiek tās pašas lietas. Nākamais solis varētu būt tieši tāds kā Krimā.»

Žurnālists laikrakstam «Huffington Post»atklāja, ka, cenšoties atspoguļot austrumu reģionos notiekošo, saskāries ar ārkārtīgu naidīgumu. «Es domāju, ka tā ir Krievijas televīziju 24 stundas dienā un septiņas dienas nedēļā

pārraidītā propaganda, tā izskalo smadzenes daudziem šejieniešiem, liekot domāt, ka visa pasaule iestājusies pret Krieviju.»
Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu