Ekstrēmisma draudi pastāv astoņos Ukrainas apgabalos (23)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eksperti uzskata, ka ekstrēmisma draudi pastāv astoņos Ukrainas apgabalos, pavēstījis Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitro Timčuks.

Atbilstoši ekspertu viedoklim vislielākie separātisma draudi ir Doņeckas apgabalā (astoņas balles). Tālāk seko Luhanskas apgabals (sešas balles), Harkovas un Odesas apgabals (piecas balles).

Nikolajevas, Hersonas un Zaporožjes apgabalā ekstrēmisma draudus eksperti novērtējuši ar trim ballēm.

Viszemākais ekstrēmisma draudu līmenis ir Dņepropetrovskas apgabalā.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki šomēnes Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Ukrainas, Krievijas, Eiropas Savienības un ASV sarunās 17.aprīlī Ženēvā tika pieņemts komunikē par situācijas normalizāciju Ukrainā. Tajā iekļauta prasība par visu nelikumīgo grupējumu atbruņošanu un nelikumīgi ieņemto ēku atbrīvošanu. Austrumukrainas separātistu līderi atteikušies šīm prasībām pakļauties, pieprasot, lai vispirms atkāpjas Kijevas valdība.

Otrdien, kad Austrumukrainā tika atrasti divu līdz nāvei nomocītu cilvēku, arī vietējā «Batkivščinas» politiķa, līķi, Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs valsts austrumos licis atsākt rezultatīvas pretterorisma operācijas īstenošanu.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu