«Guardian»: Rietumi pieļauj Ukrainas krīzei veltītu jaunu sarunu rīkošanu Ženēvā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Rietumvalstis pieļauj iespējamību, ka varētu nākties Ženēvā rīkot atkārtotas Ukrainas krīzei veltītas sarunas, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Runas par jaunu sarunu kārtas iespējamo rīkošanu izskanējušas, jo 17.aprīlī Ženēvā panāktā vienošanās nav nesusi cerētos rezultātus.

Turklāt ASV un Eiropas Savienība (ES) pagaidām atturas no jaunu sankciju noteikšanas Krievijai, lai dotu vēl vienu iespēju krīzes risināšanai ar diplomātiskām metodēm.

Jau vēstīts, ka Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki šomēnes Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Ukrainas, Krievijas, Eiropas Savienības un ASV sarunās 17.aprīlī Ženēvā tika pieņemts komunikē par situācijas normalizāciju Ukrainā. Tajā iekļauta prasība par visu nelikumīgo grupējumu atbruņošanu un nelikumīgi ieņemto ēku atbrīvošanu. Austrumukrainas separātistu līderi atteikušies šīm prasībām pakļauties, pieprasot, lai vispirms atkāpjas Kijevas valdība.

Otrdien, kad Austrumukrainā tika atrasti divu līdz nāvei nomocītu cilvēku, arī vietējā «Batkivščinas» politiķa, līķi, Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs valsts austrumos licis atsākt rezultatīvas pretterorisma operācijas īstenošanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu