Iedvesmojoši: Jaunietis pēdējos dzīves mēnešus velta, lai palīdzētu citiem (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Kāds ar vēzi sirgstošs pusaudzis ar vietnes «Facebook» «laiku» (ang.«like») palīdzību labdarībai savācis vairāk nekā miljonu britu mārciņu, raksta «The Independent».

Pirms četriem gadiem ārsti Stīvenam Satonam diagnosticēja zarnu vēzi. Pagājušajā gadā viņš saņēma ziņu, ka operāciju nav iespējams veikt. Jaunietis nolēma sastādīt sarakstu ar 46 lietām, ko pirms savas nāves vēlas sasniegt, un to vidū bija arī vēlme labdarības mērķiem «Teenage Cancer Trust» fondam savākt vienu miljonu mārciņu.

Jaunietis ziedojumus savāca, aktīvi darbojoties sociālajās vietnēs, un brīvo laiku izmantoja, lai personīgi pateiktos ikvienam, kurš bija nolēmis ziedot ar viņa lapas «Just Giving» starpniecību.

Šonedēļ Stīvens «Facebook» ievietoja ierakstu, pateicoties visiem saviem atbalstītājiem un atklāja, ka «tuvojas sava brīnišķīgā ceļojuma beigām».

«Visas jūsu vēstules un atbalsta vārdi man neizsakāmi palīdzējuši. Man nav bijusi iespēja izlasīt tos visus, un es nevarēšu tiem visiem atbildēt, bet ticiet man, kad saku, ka visas vēstules es no sirds novērtēju. Diemžēl man nav palicis daudz laika, taču es vēlos atkārtot jums visiem, cik brīnišķīgs bijis pēdējais laiks. Es patiešām nevēlos mirt, taču ceru, ka mans ceļojums ietekmējis daudz cilvēku un iedvesmojis uz kaut ko labāku, un iemācījis neuztvert dzīvi kā kaut ko pašu par sevi saprotamu. Es cīnīšos, cik vien spēju, taču ja notiks sliktākais, vēlos pateikt paldies, ka bijāt kopā ar mani. Tas bija brīnišķīgi,» viņš rakstīja.

Tikai dažas stundas pēc šā ieraksta, ziedojumu apjoms Stīvena «JustGiving» lapā pieauga no 600 000 mārciņu līdz vairāk nekā 800 000 mārciņu. Līdz šim brīdim saziedots jau vairāk nekā miljons.

Stīvens vietnē «Twitter» lepojas ar 49 000 sekotāju, savukārt «Facebook» ar viņu priekos un bēdās dalījušies 118 000 cilvēku, ar kuru visu palīdzību ar vēzi sirgstošā jaunieša stāsts kļuvis par iedvesmas avotu labdarībai. Daudzi no šiem cilvēkiem arī sniedza palīdzīgu roku, palīdzot izpildīt daļu no mērķiem Stīvena sarakstā. Pēdējo 14 mēnešu laikā viņš gan paguvis spēlēt bungas 90 000 priekšā «Wembley» stadionā, gan divas reizes izlēkt ar izpletni un uzstāties ar runu par savu saslimšanu parlamentā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu