Amsterdamā plāno ierobežot marihuānu Sarkano lukturu ielā (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amsterdamas pašvaldība saņēmusi tiesas atļauju aizliegt marihuānas tirdzniecības vietas slavenajā Sarkano lukturu rajonā, kur atrodas daudz bordeļu.

Ar tādu rīcību Amsterdamas mērs Eberhards van der Lāns cenšas mazināt pilsētas izslavināto brīvo dzīvesveidu.

Marihuāna tehniski Nīderlandē ir nelikumīga, tomēr tās glabāšana nelielos daudzumos nav krimināli sodāma un atklāti tiek pārdota tā dēvētajās kafejnīcās. Savukārt prostitūcija šajā valstī ir legāla, tomēr Amsterdamas mērs uzstāj, ka Sarkano lukturu rajons ar bordeļiem un marihuānas kafejnīcām vairo noziedzību pilsētā un viņš ir centies slēgt šos biznesus.

Marihuānas kafejnīcu īpašnieki uzstāj, ka likumi tiek izstrādāti tieši pret viņiem.

Amsterdamas rajona tiesas trešdien pieņemtais lēmums atbalsta mēra pozīciju, sakot, ka mēram ir «tiesības īstenot politiku, ko viņš uzskata par vēlamu, lai aizsargātu sabiedrisko kārtību».

Pilsētā ir slēgti 192 no 482 bordeļiem kopš 2006.gada, kad tiesa atbalstīja pašvaldības argumentu, ka lielās bordeļu koncentrācijas dēļ ir grūti tos regulēt. Mērs plāno slēgt 26 no 76 pašlaik strādājošām marihuānas kafejnīcām.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu