ANO: humānās palīdzības pieejamība Sīrijā neuzlabojas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijā nav uzlabojusies ārvalstu humānās palīdzības pieejamība, kas nepieciešama miljoniem Sīrijas iedzīvotāju, un tādējādi tiek pārkāpta ANO Drošības padomes rezolūcija, trešdien paziņoja ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns.

ANO Drošības padome februārī pieņēma pirmo rezolūciju par humāno palīdzību nemieru pārņemtajā Sīrijā, pieprasot, lai valdība un bruņotā opozīcija ļautu humānajai palīdzībai nonākt pie civiliedzīvotājiem.

Par spīti šai rezolūcijai gandrīz 3,5 miljoniem cilvēku Sīrijā vēl arvien nav pieejamas pirmās nepieciešamības preces un pakalpojumi, tostarp dzīvību glābjoši medikamenti, un tas ir «starptautisko humāno tiesību skaidrs pārkāpums», uzsvēra Bans ziņojumā, kas nosūtīts ANO Drošības padomei.

Bana ziņojumā tika vainotas abas Sīrijas konflikta puses, tomēr galvenie pārmetumi tika veltīti valdībai.

«Drošības situācija pasliktinās, un humānās palīdzības pieejamība tiem, kam tā visvairāk vajadzīga, neuzlabojas. Tā vēl arvien ir ārkārtīgi izaicinoša vide darbam,» teikts Bana ziņojumā.

«Man atkal jāaicina [konflikta] puses, sevišķi valdība .. ievērot savas saistības atbilstoši starptautiskajām humānajām tiesībām un rīkoties tagad,» teikts Bana ziņojumā.

Sīrijas nemiernieki un valdības spēki ir atteikušies izbeigt apdzīvotu rajonu aplenkumus, un Bans atzina par «apkaunojošu, ka gandrīz ceturtdaļmiljons cilvēku tiek piespiesti dzīvot šādos apstākļos».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu