Slovjanskas «tautas mērs» pieļauj ASV žurnālista atbrīvošanu (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

ASV žurnālists Saimons Ostrovskis, kuru ir aizturējuši prokremliskie separātisti Doņeckas apgabala Slovjanskas pilsētā Ukrainas austrumos, var tikt atbrīvots, ceturtdien pieļāva vietējo separātistu līderis - tā sauktais Slovjanskas «tautas mērs» Vjačeslavs Ponomarjovs.

«Tomēr mēs paskatīsimies. Ja viņam būs viss kārtībā ar dokumentiem, tad varbūt arī palaidīsim,» intervijā aģentūrai «Interfax» sacīja Ponomarjovs.

Viņš arī paziņoja, ka žurnālists tiek turēts normālos apstākļos. «Ūdens un ēdiens viņam ir, ir arī kur gulēt, apstākļi kopumā ir labi, neviens nepārkāpj viņa tiesības. Pret viņu tiek veikta pārbaude,» sacīja Ponomarjovs.

Ponomarjovs trešdien bija paziņojis, ka Ostrovski ir aizturējuši tā sauktie «Donbasa pašaizsardzības spēki».

«Šo žurnālistu, kuram pēc mūsu rīcībā esošās informācijas ir dubultā pilsonība - ASV un Izraēlas -, patiešām ir aizturējuši pašaizsardzības spēki. Pēc mūsu informācijas viņš ir «Labējā sektora» informators,» trešdien stāstīja Ponomarjovs.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāve plašsaziņas līdzekļu brīvības jautājumos Dunja Mujatoviča trešdien pauda bažas par pieaugošo spiedienu uz žurnālistiem Ukrainas austrumos. Viņa aicināja «izbeigt vajāšanas un uzbrukumus žurnālistiem, kā arī ļaut viņiem veikt savu darbu».

EDSO pārstāve arī pieminēja kanāla «Vice News» žurnālista Ostrovska nolaupīšanu, ko izdarījušas nezināmas personas militārā formastērpā Slovjanskā, un aicināja viņu nekavējoties atbrīvot.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu