Ukrainas iekšlietu spēki padzen separātistus no Mariupoles mērijas (16)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas Iekšlietu ministrijas iekšējais karaspēks ceturtdienas rītā atbrīvoja Doņeckas apgabala Mariupoles pilsētas padomes ēku, padzenot prokremliskos separātistus, kuri to bija ieņēmuši no 13.aprīļa, un operācija notika bez upuriem, paziņoja iekšlietu ministrs Arsens Avakovs.

«Mariupole. Mērija ir atbrīvota normālam darbam. Ir augsta pilsonisko aktīvistu loma. Iekšlietu ministrija organizē normālas funkcionēšanas procesu. Pašlaik ēku pārbauda sprāgstvielu tehniķi. Pilsētas padome tiek apsargāta.. Šajā gadījumā iztika bez upuriem. Un tas ir labi un pareizi. Situācijas normalizācijas process pilsētā tiks turpināts,» Avakovs paziņoja savā «Facebook» lapā.

«Mērs jau ir iekšā [ēkā]. Kā mēs jau agrāk esam teikuši: citādi domājošiem - dialogs un diskurss, teroristiem - stingra atbilde pat līdz iznīcināšanai,» uzsvēra Avakovs.

Iekšlietu ministrija savā interneta vietnē paziņoja, ka Mariupoles mērijas atbrīvošanas gaitā tika ievainoti pieci cilvēki.

«Ap pulksten trijiem patruļdienesta vienība, kas visu diennakti dežurē pie Mariupoles pilsētas padomes, ieraudzīja pilsoņu grupu ar beisbola nūjām. Noskaidrojās, ka apmēram 30 cilvēku iegāja telpās un pieprasīja iebrucējiem atstāt mērijas ēku. Starp polāri pretējām protestētāju grupām notika sadursme. Notikuma vietā operatīvi ieradās tiesībsargājošie spēki. Ar milicijas darbinieku iejaukšanos konflikts tika lokalizēts. Pašlaik ir informācija par pieciem cietušajiem, kas guvuši traumas kautiņā. Šie pilsoņi ir lūguši medicīnisku palīdzību,» teikts Iekšlietu ministrijas paziņojumā.

Par notikušo ir ierosināti kriminālprocesi par vieglu miesas bojājumu tīšu nodarīšanu.

Par Mariupoles mērijas atbrīvošanu ziņoja arī interneta izdevums «Novosti Donbassa», gan atsaucoties uz separātistu pasludinātās «Doņeckas tautas republikas» pārstāvjiem.

«Pilsētas padomi ieņēma. Ieņēma skarbi, ir ievainotie. Ēkā ir aizbarikādējušies nezināmi cilvēki. Ir izveidots kordons pa perimetru. Pilsētas iekšlietu pārvaldē ir redzēti cilvēki milicijas formās pat ar ložmetēju,» sacīja «Doņeckas tautas republikas» pārstāvji.

«Novosti Donbassa» ziņoja, ka Mariupoles mērija atbrīvota pēc līdzīga scenārija kā Odesā un Dņepropetrovskā, iebrucēju vidū iefiltrējot cilvēkus, kuri pasludināja sevi par līderiem un pēc tam padevās varas iestādēm.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu