Putins aizliedz Krimas dēļ pārkāpt budžeta ierobežojumus (26)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins liedzis pārkāpt budžeta ierobežojumus, lai nodrošinātu finansējumu anektētajai Krimai, ceturtdien vēsta laikraksts «Vedomosti».

Krievijas valdībā šajā jautājumā viedokļi atšķiras. Daļa norāda, ka būtu jāmīkstina budžeta ierobežojumi, lai piešķirtu līdzekļus Krimai, bet citi uzstāj uz striktu fiskālo disciplīnu laikā, kad Krievijas tautsaimniecībai draud recesija.

Par budžeta ierobežojumu mīkstināšanu iestājies Krievijas pirmais vicepremjers Igors Šuvalovs, kurš uzstājis, ka Krimai ik gadu nepieciešami 200 līdz 250 miljardi rubļu.

Taču pret šādu ierosinājumu bijusi Finanšu ministrija un bijušais finanšu ministrs Aleksejs Kudrins, kurš arī pēc demisijas 2011.gadā saglabājis Putina uzticību un piedalījies valdības sanāksmē.

«Vedomosti», atsaucoties uz avotu valdībā, norāda, ka Putina vadītā slēgtā valdības sēdē trešdien pieņemts lēmums negrozīt Krievijas fiskālos noteikumus, kas budžeta deficītu ierobežo līdz 1% no iekšzemes kopprodukta (IKP) un ikgadējos izdevumus saista ar vidējā termiņa naftas cenu.

Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, līdzekļi lieliem infrastruktūras projektiem Krimā varētu tikt piešķirti no Nacionālā labklājības fonda.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu