Beness Aijo paziņo, ka viņam nospļauties par Latvijas likumiem (244)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) vēl nav saņēmusi no nacionālboļševiku aktīvista Benesa Aijo viņa viedokli par iesaistīšanos Krimas «pašaizsardzības spēkos», pastāstīja PMLP Sabiedrisko attiecību nodaļas darbiniece Undīne Priekule. Līdz ar to ierosinātā pārbaudes lieta turpinās.

Medijiem ceturtdienas vakarā Aijo vārdā izplatīts paziņojums, kurā minēts, ka Aijo atzīst, ka piedalījies Krimas «pašaizsardzības spēkos» un nēsājis kaujas ieročus, «aizstāvot Simferopoli no banderoviešu agresoriem». «Tā ir mana personīgā darīšana, kur un kādās armijās iestāties un ar ko karot. Un

man ir dziļi nospļauties uz Latvijas valsts viedokli

un netaisnīgajiem likumiem. Es necienu un neievēroju Latvijas fašistiskos, diskriminējošos likumus. Es esmu Ļeņina, Staļina un Ļimonova māceklis, un man neeksistē citi likumi,» teikts paziņojumā.

Tāpēc Aijo esot ignorējis PMLP pieprasījumu un negrasoties komunicēt ar šo «fašistisko organizāciju, kura neko nedara, lai risinātu apkaunojošo situāciju ar 300 000 nepilsoņiem Latvijā - cilvēkiem, kuriem liegtas balsošanas tiesības un nodarbinātības iespējas atbilstoši profesijai».

Viens no Aijo un viņa politiskās organizācijas mērķiem esot «Latvijas prettautiskā režīma likvidācija politiskās cīņas rezultātā un lieliskās sociālistiskās valsts PSRS atjaunošana». Ja Latvijas «etnokrātiskā kliķe» neieviesīs pilsonības iegūšanas nulles variantu un neatgriezīs vispārējo un augstāko izglītību krievu valodā, kā arī nepalielinās algas visiem strādājošajiem, nesāks atjaunot lauku saimniecības, neizstāsies no NATO un ES, tad Latvijā tuvākajā nākotnē Aijo rīkošot referendumu par Latgales statusu, kā arī tikšot organizēti apjomīgi mītiņi, gājieni un pilsoniskas nepakļaušanās akcijas, ieņemot valdības ēkas, kā Aijo biedri «to darīja un turpina darīt Doņeckā, Kramatorskā, Slavjanskā un Luganskā».

Jau ziņots, ka par Aijo darbībām

Ukrainā pārbaudi veic gan Drošības policija, gan PMLP.

Drošības policija sākusi pārbaudi par Aijo izteikumiem Ukrainā, bet PMLP ierosinājusi pārbaudes lietu par Aijo iespējamo brīvprātīgo iestāšanos citas valsts bruņotajos spēkos vai militārā organizācijā.

PMLP lūgusi arī pašu Aijo sniegt viedokli par minēto faktu. Iepriekš Beness Aijo aģentūrai LETA apstiprināja, ka savā dzīvesvietā Latvijā - Rēzeknē - ir saņēmis vēstuli no PMLP par viedokļa sniegšanu.

Pēc dokumentu pārbaudes pārvalde pieņems lēmumu atņemt Aijo Latvijas pilsonību vai izbeigt pārbaudes lietu, ja tajā netiks konstatēti apstākļi, kas varētu būt iemesls Latvijas pilsonības atņemšanai.

Komentāri (244)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu