Ukrainā aizturēti cilvēki par administratīvo ēku slepenu filmēšanu (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dņepropetrovskas apgabala Peršotravenskas pilsētā varas iestādes ir aizturējušas Baltkrievijas pilsoni un Krievijas pilsoni, kuri ar slēpto kameru filmēja un fotografēja administratīvās ēkas, paziņoja Ukrainas Drošības dienesta (UDD) Dņepropetrovskas apgabala pārvalde.

Abus vīriešus pamanīja sabiedriski aktīvisti un Iekšlietu ministrijas bataljona «Dņipro» karavīri, kas veica patrulēšanu pilsētā. Aizdomīgie vīrieši izmantoja videofiksācijai brilles ar iebūvētu augstas izšķirtspējas videokameru, kura līdzinās speciāliem tehniskajiem līdzekļiem slepenas informācijas iegūšanai, kas ir aizliegti saskaņā ar Ukrainā pastāvošajiem likumiem.

Aizturētie tika aizvesti uz UDD Dņepropetrovskas apgabala pārvaldi. Viens no viņiem parādīja Baltkrievijas pilsoņa pasi, uzdevās par Krievijas telekanāla NTV žurnālistu un paziņoja, ka esot atbraucis veidot reportāžas par Ukrainu. Aizturētajiem tomēr nebija žurnālistu apliecību.

UDD apgabala pārvaldes izmeklēšanas nodaļa sāka pirmstiesas izmeklēšanu par speciālo tehnisko līdzekļu informācijas iegūšanai nelikumīgu izmantošanu. Pret Baltkrievijas pilsoni arī tika ierosināts kriminālprocess par šādu speciālo tehnisko līdzekļu kontrabandu.

Ziņu avots tiesībsargājošajās iestādēs vēlāk paziņoja, ka šis Baltkrievijas pilsonis tiešām izrādījies Krievijas telekanāla žurnālists.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu