Krievija uzskata, ka Ukrainai jāpārtrauc aizstāvēt savu valsti (151)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) ceturtdienas vakarā paziņoja, ka ASV ir jāizdara spiediens uz Ukrainas valdību, lai tā nekavējoties pārtrauktu pretterorisma operāciju pret separātistiem Ukrainas dienvidaustrumos.

«Situācijas attīstības neprognozējamība Ukrainas dienvidaustrumu reģionos, kur pret iedzīvotājiem tiek raidītas regulārā karaspēka daļas, specvienības un ultranacionālistiski militarizētie formējumi, liek steidzami rīkoties, lai piespiestu ASV aizbilstamās Kijevas varas iestādes uz savaldību un spēka nelietošanu,» teikts Krievijas ĀM paziņojumā.

Krievijas ĀM arī paziņoja, ka trešdien un ceturtdien bijušas plānotas telefonsarunas starp Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu un ASV valsts sekretāru Džonu Keriju, bet tās nav notikušas no Krievijas neatkarīgu iemeslu dēļ.

«Pirms 25.aprīlī paredzētās abu valstu ārlietu resoru vadītāju sarunas Krievijas puse atkal uzstājīgi aicina Vašingtonu izmantot visu savu ietekmi uz pagaidu valdību Kijevā, lai vestu to pie prāta un pārliecinātu atteikties no pārsteidzīgiem soļiem, kas ved Ukrainu aizvien dziļāk krīzes dzelmē,» teikts Krievijas ĀM paziņojumā.

Komentāri (151)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu