Avoti: Obama pārliecinās ES par jaunām sankcijām Krievijai (12)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama piektdien plāno sazināties ar vairāku Eiropas valstu vadītājiem, lai mēģinātu viņus pārliecināt par jaunu sankciju noteikšanu Krievijai, pavēstījuši vārdā neminēti informācijas avoti.

Viedokļu atšķirības Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu starpā par ekonomikas sankciju noteikšanu Krievijai līdz šim atturējušas ASV no sankciju paplašināšanas, norāda avoti, piebilstot, ka Vašingtona varētu rīkoties arī viena pati.

Neoficiālā informācija liecina, ka ASV amatpersonu pacietība sāk izsīkt, jo Krievija nav spējusi pieturēties pie pagājušajā nedēļā Ženēvā panāktās vienošanās, kuras mērķis ir mazināt saspīlējumu Ukrainā.

Vašingtonu saniknojusi arī vairāku Eiropas valstu, galvenokārt jau Vācijas un Itālijas, nevēlēšanās noteikt Krievijai ekonomikas sankcijas. Tomēr ASV uzskata, ka būtu efektīvāk rīkoties kopā ar ES, nevis vienpusēji.

Informācijas avoti norāda, ka Obama piektdien ar telefonkonferences starpniecību plāno apspriesties ar Lielbritānijas premjerministru Deividu Kemeronu, Francijas prezidentu Fransuā Olandu, Vācijas kancleri Angelu Merkeli un Itālijas premjerministru Mateo Renci.

Obama šobrīd atrodas vizītē Āzijā.

Ceturtdien ASV prezidents Tokijā paziņoja, ka Krievija neievēro Ženēvā panākto vienošanos par situācijas normalizāciju Ukrainā.

«Bija zināma iespēja, ka Krievija pēc Ženēvas tikšanās varētu ieņemt saprātīgāku kursu, [taču] vismaz līdz šim mēs redzam, ka viņi nepakļaujas nedz Ženēvas vienošanās garam, nedz burtam,» norādīja Obama.

«Tā vietā mēs joprojām redzam, ka ļaunprātīgi, bruņoti cilvēki sagrābj ēkas, iebiedē ļaudis, kuri viņiem nepiekrīt, destabilizē reģionu, bet mēs neredzam, ka Krievija paceltu balsi un to nosodītu,» uzsvēra Baltā nama saimnieks. «No otras puses, jūs redzat, ka valdība Kijevā sper ļoti konkrētus soļus, pieņem amnestijas likumu, saskaņā ar konstitūciju piedāvā visaptverošas reformas atbilstoši tam, ko pārrunājām Ženēvā.»

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu