ASV: Krievija, ievedot karaspēku Ukrainā, pieļautu «nopietnu kļūdu» (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Krievija ievestu karaspēku Ukrainā, tā būtu «nopietna kļūda», piektdien brīdināja ASV Valsts departaments.

ASV ir satrauktas par Krievijas karaspēka pārvietošanos gar Ukrainas robežu, un šī karaspēka «ieiešana Ukrainā būtu nopietna kļūda», ziņoja radiostacija «Amerikas Balss» («Voice of America»), citējot Valsts departamenta preses sekretāri Dženu Psaki.

Psaki sacīja, ka kopš Ženēvas vienošanās pieņemšanas 17.aprīlī par Ukrainas krīzes noregulēšanas pasākumiem ASV valsts sekretāram Džonam Kerijam bijušas sešas sarunas ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu par situācijas deeskalāciju Ukrainā.

Šajās sarunās Lavrovs «ne reizi nerunāja par Krievijas atbildību attiecībā uz savu saistību pildīšanu Ženēvas vienošanās ietvaros un atzīmēja, ka šī vienošanās neprasa darbības no Krievijas puses un ir Ukrainas iekšēja lieta», sacīja Psaki.

«Mēs nesakām, ka atbildība gultos tikai uz Krieviju - ir soļi, kas jāsper ukraiņiem un kurus tie sper,» uzsvēra Psaki.

Komentējot Ukrainas pretterorisma operāciju pret prokremliskajiem separātistiem valsts austrumos, Psaki sacīja, ka «Ukrainas valdība vada visu Ukrainu un tai ir tiesības nodrošināt mieru, stabilitāti un kārtību savā valstī».

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu