Krievija pie Ukrainas robežas sakoncentrējusi 200 tanku (110)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija, aizbildinoties ar šķietamiem manevriem, pie Ukrainas robežas sakoncentrējusi ievērojamus spēkus, sarunā ar raidorganizāciju «Amerikas Balss» paziņojis Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs. Viņš piebilda, ka tanku ir aptuveni 200 un ka robežas tuvumā atrodas arī kājnieku vienības.

Viņš piebildis, ka pie Ukrainas robežas savilkti vairāki Krievijas armijas grupējumi, kuros ir Rietumu un Dienvidu kara apgabalos dislocētās vienības.

«No dienvidaustrumu puses mēs esam pamanījuši lielu artilērijas koncentrāciju, tankus un (..) reaktīvos mīnmetējus «Grad»,» pavēstīja Sergejevs.

Kā vēstīts, Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ceturtdien paziņoja, ka, ņemot vērā situāciju Ukrainas austrumdaļā un tur sākto pretterorisma operāciju, Maskava Ukrainas pierobežā sākusi militāras mācības.

Mediji ziņoja, ka, ņemot vērā šos neslēptos draudus, Kijeva esot apturējusi pretterorisma operāciju pret Krievijas atbalstītajām bruņotajām separātistu un diversantu grupām, kas valsts austrumos vairākās pilsētās sagrābušas administratīvās ēkas un stratēģiskos objektus.

Tomēr Ukrainas prezidenta vietas izpildītājs Oleksandrs Turčinovs un iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs apgalvo, ka pretterorisma operācija tiekot turpināta.

Komentāri (110)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu