Izplata video, kurā redzamas desmitiem nolaupīto skolnieču (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no BBC video

Teroristiskais grupējums «Boko Haram» izplatījis video, kurā redzama daļa no simtiem meiteņu, kuras tika nolaupītas no skolas Nigērijā, ziņo «The Independent».

Skolnieču atrašanā iesaistījusies virkne pasaules valstu un daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, aktieri, slavenības, sabiedriskie darbinieki un citi.

Grupējums, kurš pieprasa islāma tradīciju ievērošanu Nigērijā, iepriekš draudēja, ka nolaupītās meitenes tiks pārdotas par sievām islāmistu kaujiniekiem. «Boko Haram» pārstāvji arī izteikušies, ka šīm meitenēm nebūtu jāapmeklē skola, bet tā vietā jādomā par laulībām un bērniem.

Tagad pēc vairāku nedēļu neziņas izplatīts video, kurā daļa nolaupīto padsmitnieču redzamas.

Kaujinieki piedāvājuši skolnieces atbrīvot apmaiņā pret visu «Boko Haram» arestēto islāmistu kaujinieku atbrīvošanu.

Grupējums tāpat apgalvo, ka meitenes šajā laikā pievērstas islāma ticībai. Arī video viņas redzams, skaitot islāmistu lūgšanas.

Jau ziņots, ka no meiteņu koledžas Borno štatā, Nigērijā 14. aprīlī tika nolaupītas 223 skolnieces vecumā no 16 līdz 18 gadiem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu