Dānijā mudina jauniešus vēlēt, solot «pa muti» (12)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Dānijas parlaments otrdien atsaucis skandalozu slavu iemantojušu animētu reklāmu, kas aicina jauniešu piedalīties gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Kā atzina parlamenta spīkers Mogenss Liketofts, esot ņemts vērā daudzu cilvēku viedoklis, «ka klips bija par daudz nopietns un aizskarošs, nekā tas bija domāts, kā arī aizvainoja jauniešus».

Pusotru minūti garās reklāmas galvenais varonis ir Vēlētājvīrs, kurš attēlots grupveida orģijā ar piecām sievietēm un sitam jauniešus, kuri nepiedalās vēlēšanās.

Vēlētājvīrs jaunībā nepiedalījās vēlēšanās, tāpēc nevarēja ietekmēt lēmumus tādos svarīgos jautājumos kā klimata izmaiņas un rotaļlietās pieļaujamās ķimikālijas. Kopš tā laika viņš pārliecinās, lai «visi vēlētu», stāsta aizkadra balss.

Pirmdien reklāmas klips tika publicēts parlamenta tvitera un «Facebook» kontos, taču dienu vēlāk tika izņemts.

«Reakcija sociālajos tīklos bija ļoti pretrunīga,» Liketofts sacīja ziņu aģentūrai «Ritzau». Viņam esot šķitis, ka tas ir «pikants, taču pieņemams humors, kas varētu veicināt interesi par vēlēšanām 25.maijā».

«Parlaments nākotnē daudz rūpīgāk izvērtēs, kādas reklāmas pasūtīt,» piebilda spīkers.

Eiroparlamenta vēlēšanās šogad tiesīgi piedalīties 4,1 miljons dāņu, no kuriem 33 600 vēlēs pirmoreiz.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu