Islāmisti Kenijā uzbrūk viesnīcām - 34 bojāgājušie (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Islāmistu kaujinieki svētdienas vakarā sarīkoja uzbrukumu Kenijas piekrastes pilsētā Mpeketoni, atklājot uguni no diviem mikroautobusiem un aizdedzinot divas viesnīcas, un šajā uzbrukumā nogalināti vismaz 34 cilvēki, paziņoja Sarkanā Krusta amatpersonas.

Apmēram 50 kaujinieku sarīkotais uzbrukums notika vismaz četras stundas un ieilga līdz pirmdienas naktij. Pirmdien vēlā rītā uzbrukums bija beidzies un situācija pilsētā bija mierīga.

Kenijas armijas preses sekretārs Emmanuels Čirčirs sacīja, ka kaujinieki ieradušies un sākuši «šaut uz cilvēkiem pilsētā». Domājams, ka uzbrucēji bija no Somālijas islāmistu grupējuma «Shebab».

Kaujinieki uzbruka ne vien abām viesnīcām, kuras viņi aizdedzināja, bet arī policijas iecirknim un bankai.

Mpeketoni atrodas apmēram 30 kilometrus uz dienvidrietumiem no tūristu iecienītās Lamu salas, kuras senā arhitektūra ir UNESCO Pasaules mantojuma objekts.

Uzbrukums notika laikā, kad kafejnīcas un bāri bija pilni ar cilvēkiem, kuri skatījās Pasaules kausa futbolā finālturnīra spēles televīzijā.

«Shebab», kas saistīts ar starptautisko teroristu organizāciju «Al Qaeda», maijā solīja savu darbību pārcelt uz Keniju. Šis grupējums jau agrāk sarīkojis teroraktus un citus uzbrukumus Kenijā, tai skaitā pērn septembrī notikušo uzbrukumu Nairobi tirdzniecības centrā «Westgate», kurā vismaz 67 cilvēki zaudēja dzīvību.

Kenijas karavīri 2011.gadā iegāja Somālijas dienvidos, lai cīnītos pret «Shebab». Vēlāk viņi pievienojās Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) mandātu saņēmušajai Āfrikas Savienības misijai 22 tūkstošu cilvēku sastāvā, kas cīnās pret islāmistu kaujiniekiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu