Tusks iztur uzticības balsojumu (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas premjerministrs Donalds Tusks trešdien izturējis uzticības balsojumu, kuru viņš pieprasīja, reaģējot uz opozīcijas prasībām par viņa valdības demisiju, kuras izraisīja tā dēvētais noklausīšanās skandāls.

Par uzticības izteikšanu Tuska valdībai no 460 parlamenta apakšpalātas deputātiem nobalsoja 237, bet 203 balsoja pret.

Iepriekš trešdien pieprasot uzticības balsojumu, Tusks norādīja, ka bez likumdevēju mandāta valdība nespēs efektīvi un apmierinoši atrisināt noklausīšanās afēru un aizsargāt valsts intereses.

Kā ziņots, žurnāls «Wprost» aizpagājušajā nedēļā sāka publiskot valdības locekļu un citu ietekmīgu amatpersonu noklausītu sarunu transkriptus, izsaucot vēl nepieredzētu skandālu Polijas sabiedrībā.

Opozīcija nekavējoties pieprasīja Tuska atkāpšanos, taču viņš atteicās demisionēt, paziņojot, ka noklausīto sarunu satura nopludināšana patiesībā ir valsts apvērsuma mēģinājums, cenšoties destabilizēt Polijas valsti.

Sarunas noklausītas pēdējo 18 mēnešu laikā vairākos greznos Varšavas restorānos.

Saistībā ar noklausīšanās skandālu apsūdzības jau izvirzītas kāda restorāna vadītājam un oficiantam.

Aizturēts arī kāds poļu miljonārs, kas darbojas ogļu ieguves sektorā un kuram ir sadarbības partneri Krievijā. Tas licis izskanēt aizdomām, ka aiz noklausīšanās skandāla varētu stāvēt Maskava.

Arī pats Tusks trešdien ļāva noprast, ka šāda iespēja netiek izslēgta.

«Nezinu, kāds alfabēts ticis lietots, rakstot šo scenāriju, taču man nav šaubu, kam no tā varētu būt labums,» uzrunājot parlamenta deputātus, atzina premjers.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu