Valdis Dombrovskis strādās EP Budžeta komitejā (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiroparlamentārietis no Latvijas Valdis Dombrovskis («Vienotība») strādās Eiropas Parlamenta (EP) Budžeta komitejā, aģentūru BNS informēja Dombrovska palīdze Rita Voine.

Budžeta komiteja, kopā ar Eiropas Komisiju un Eiropas Savienības (ES) Padomi, ir atbildīga par ES daudzgadu budžetu (finanšu ietvaru), kā arī par ES ikgadējo budžetu. Budžeta komiteja atbild arī par Eiropas Investīciju bankas finanšu aktivitātēm un EP decentralizēto struktūru budžetu.

Dombrovskis uzsver, ka «viens no pirmajiem Budžeta komisijas uzdevumiem ir sekmīgi uzsākt ES daudzgadu budžeta 2014. - 2020. gadiem īstenošanu, nodrošinot nepieciešamo līdzekļu pieejamību ES ikgadējā budžetā, kā arī uzraugot sarunu gaitu starp Eiropas Komisiju un dalībvalstīm. Šis jautājums ir būtisks arī Latvijai, lai savlaicīgi uzsāktu šajā periodā pieejamo ES fondu un citu finanšu līdzekļu apguvi».

Budžeta komitejas deputāti pārstāvēs EP augstākā līmeņa darba grupā, kura būs atbildīga par ES pašu resursu sistēmu.

Šajā EP sasaukumā Dombrovskis vienlaicīgi darbosies Budžeta komitejā un kā aizvietotājs Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā, kuras kompetence ir ES vienotā tirgus darbības uzraudzība un patērētāju ekonomisko interešu un tiesību aizsardzība.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu