Francija ierobežos potenciālo džihādistu došanos uz ārzemēm (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs trešdien valdību iepazīstinās ar likumprojektu, kura mērķis ir nostiprināt pretterorisma likumus un nepieļaut, ka Francijas pilsoņi, kuri vēlas kļūt par džihādistiem, dodas karot uz ārzemēm.

Francijas sabiedrībā pieaug satraukums par lielo valsts iedzīvotāju skaitu, kas dodas karot nemiernieku pusē uz Sīriju.

Likumprojektā paredzēts liegt uz pusgadu doties ārzemju ceļojumos indivīdiem, par kuriem ir aizdomas, ka viņi varētu tikt radikalizēti.

Lēmumi par aizlieguma noteikšanu būs jāpieņem iekšlietu ministram un tā termiņu varēs pagarināt tik ilgi, cik tas būs nepieciešams, teikts likumprojektā.

Dokumentā arī paredzēti bargāki soļi pret vervēšanu tīmeklī. Varasiestādes varēs pieprasīt interneta pakalpojumu sniedzējiem bloķēt vietnes, «kas provocē teroraktus vai tos slavina». Līdzīgi noteikumi jau ir spēkā attiecībā uz bērnu pornogrāfijas vietnēm.

Francijas valdība ir nopietni satraukta par tās pilsoņu radikalizēšanos, cīnoties džihādistu rindās Sīrijā.

Maijā varasiestādes arestēja Francijas pilsoni Medhi Nemušu, kuru tur aizdomās, ka viņš, kad gadu bija pavadījis, karojot džihādistu rindās Sīrijā, Briseles Ebreju muzejā nošāvis četrus cilvēkus.

Varasiestādes arī deportējušas kādu gados jaunu tunisieti, kurš tiek apsūdzēts par džihādistu vervēšanu karam Sīrijā.

Sīrijas pilsoņkarā Francija atbalsta nemierniekus, tomēr tagad ir satraukta par risku drošībai, ko rada pašas pilsoņi, kas pēc karošanas nemiernieku radikālā spārna rindās atgriežas dzimtenē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu