Vatikāns aicina uz pamieru Pasaules kausa fināla laikā (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Laikā, kad turpina pieaugt Gazas konflikta eskalācija un nerimst kaujas Ukrainas austrumos, Vatikāns nācis klajā ar aicinājumu futbola Pasaules kausa fināla laikā bruņotajos konfliktos visā pasaulē ievērot pamieru.

Ideja cita starpā tiek popularizēta, tviterī ieviešot haštagu #pauseforpeace.

«Sekotāji aicina ievērot klusuma brīdi ap svētdienas 13.jūlija mača norises laiku, lai pieminētu tos, kas visā pasaulē cieš kara un nemiera dēļ,» teikts piektdien izplatītajā Vatikāna Pontifikālās kultūras padomes paziņojumā.

Daži cilvēki esot aicinājuši noturēt klusuma brīdi arī Riodežaneiro stadionā «Maracana», teikts paziņojumā, tomēr no FIFA puses šajā sakarībā nekāds oficiāls paziņojums nav saņemts.

«Sporta spēles ir dzimušas ap reliģiskiem svētkiem. Sporta sarīkojumi bija miera laiks, kad kari tika apturēti, kā uz olimpiskā pamiera laiku,» sacīja Pontifikālās kultūras padomes sekretāra vietnieks Melhors Sančess de Toka i Alameda.

«Kāpēc gan ne Pasaules kausa dēļ, kāpēc neieturēt pauzi, klusuma brīdi, atelpu mieram,» viņš vaicāja.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu