Berlīnes mūra krišanas 25.gadadienā bijušo robežu iezīmēs izgaismoti baloni (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atzīmējot Berlīnes mūra krišanas 25.gadadienu, gar robežu, kas gandrīz pusgadsimtu šķēla Vācijas galvaspilsētu, tiks izvietoti 8000 izgaismotu balonu. Pilsētas Senāts par iecerēto gaismas instalāciju «Lichtgrenze» («Gaismas robeža») paziņoja ceturtdien.

Baloni no 8. Līdz 9.novembrim tiks izvietoti aptuveni 15 kilometru garumā gar kādreizējo robežu, kas atdalīja toreizējo Rietumvāciju no komunistiskā režīma jūgā esošās sašķeltās valsts austrumdaļas.

«Simtiem tūkstošiem berlīniešu un pilsētas viesu gar šo joslu varēs uzskatāmi apjēgt pilsētas šķelšanas intensitāti un mērogu,» teikts akcijas rīkotāju paziņojumā. «Šajā dienā Berlīne atkal atradīsies pasaules uzmanības centrā. Gadadiena dod iespēju atcerēties šo izšķirošo vēsturisko notikumu.»

Instalācijas rīkotāji uzskata, ka «Lichtgrenze» kļūs par gadadienas piemiņas pasākumu kulmināciju.

«Mēs solidarizēsimies ar tiem, kas toreiz, kā arī tagad pacēluši savas balsis par brīvību, demokrātiju un cilvēktiesībām,» norādījis Berlīnes mērs Klauss Vovereits. «Mēs paraudzīsimies uz mūsdienu pasauli, kurā Berlīne pēc 25.gadiem kļuvusi par starptautisku radošuma un atvērtības vietu nākotnes priekšā.»

Instalācija izmaksās nepilnus divus miljonus eiro, un to paredzēts finansēt, izmantojot loteriju ieņēmumus.

«Lichtgrenze» idejas autori ir Kristofers un Marks Bauderi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu