Pāvests intervijā itāļu žurnālam: 1 no 50 baznīcas kalpiem ir pedofils (87)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Romas pāvests Francisks svētdien publiskotā intervijā ir solījis risinājumus jautājumā par katoļu baznīcas priesteru celibātu, paverot iespējas, ka katoļu baznīca varētu atcelt priesteru laulību aizliegumu, tomēr Vatikāns ātri vien tādu iespējamību noraidīja.

Intervijā Itālijas laikrakstam «La Repubblica» pāvests paudis nosodījumu bērnu seksuālai izmantošanai, sakot, ka tā ir kā «spitālība» baznīcā. Francisks citēja savus palīgus, ka

pedofilijas līmenis baznīcā ir 2%.

«Tos 2% veido priesteri un pat bīskapi un kardināli,» laikraksts citēja Romas pāvesta teikto.

Sola risinājumu celibāta jautājumam

Uz jautājumu, vai kādu dienu baznīca varētu ļaut priesteriem precēties, Francisks norādīja, ka celibāts tika ieviests «900 gadus pēc mūsu Kunga nāves» un garīdzniekiem dažās Austrumu baznīcās, kas atrodas Vatikāna aizbildniecībā, ir ļauts precēties.

«Tā noteikti ir problēma, tomēr tā nav milzīga. Ir vajadzīgs laiks, tomēr ir risinājumi, un es tos atradīšu,»

intervijā teicis Francisks, detalizētāku izskaidrojumu nesniedzot.

Tomēr Vatikāna preses pārstāvis Federiko Lombardi drīz pēc intervijas publicēšanas paziņoja, ka «La Repubblica» citāti par pedofiliju kardinālu vidū un iespējamu priesteru celibāta reformu neatbilst tam, ko pāvests patiesībā teica.

«Tā nekādā ziņā nav intervija normālā šā vārda nozīmē,» sacīja Lombardi, apsūdzot Itālijas laikrakstu par «manipulēšanu ar sirsnīgiem lasītājiem».

Intervija bija trešā sērijā, ko veic slavenais itāļu žurnālists un pazīstamais ateists, 90 gadus vecais «La Repubblica» dibinātājs Eudžēnio Skalfari.

Komentāri (87)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu