Prokrieviskie separātisti atņem Malaizijas lidmašīnas katastrofas vietā uzietos pierādījumus (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Prokrieviskie separātisti, kas darbojas Ukrainas austrumos, traucē veikt atklātu starptautisku izmeklēšanu, lai noskaidrotu notriektās Malaizijas lidmašīnas bojāejas apstākļus, un atņem ukraiņu speciālistiem notikuma vietā uzietos lietiskos pierādījumus, piektdien paziņojis Ukrainas Nacionālās drošības padomes preses centra vadītājs Andrijs Lisenko.

Ukrainas Ārkārtas situāciju valsts dienesta darbiniekiem notikuma vietā ir jāstrādā krievu algotņu un vietējo separātistu bandu kaujinieku uzraudzībā, faktiski zem automātu stobriem, paskaidroja Lisenko.

Viņš arī atgādināja jau iepriekš izskanējušās ziņas, ka kaujinieki, kuru rīcībā ir vismaz dažas no uzietajām notriektās lidmašīnas «melnajām kastēm», grasās tās nodot Krievijas Federālajam drošības dienestam (FDD).

Tiesa gan, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs savukārt paziņojis, ka Maskava negrasoties šīs «melnās kastes» pieņemt un ka tai tās neesot vajadzīgas.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu