Nīderlandes eksperti apskata lidmašīnas upuru mirstīgās atliekas Ukrainas austrumos (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izmeklētāji no Nīderlandes pirmdien apskatīja Ukrainas austrumos notriektās Malaizijas lidmašīnas katastrofas upuru mirstīgās atliekas, kas ievietotas nemiernieku kontrolētos saldētājvagonos, novēroja ziņu aģentūras AFP reportieris.

Vagonos kopumā ir vairāk nekā 200 cilvēku mirstīgās atliekas, un, kad tie tika atvērti, lai divi vīrieši maskās un lukturiem uz galvas varētu vagonus pārbaudīt, apkaimi pārņēma spēcīga smaka.

«Domāju, ka līķu uzglabāšanas kvalitāte ir laba,» sacīja Nīderlandes ekspertu komandas vadītājs, tiesu medicīnas eksperts Peters van Vlīts.

Eksperts, kura sarunu ar žurnālistiem vēroja ap 50 bruņotu nemiernieku, teica, ka viņa komanda dosies uz lidmašīnas nogāšanās vietu, kas ir apmēram 15 kilometru attālumā no Torezas dzelzceļa stacijas, kur atrodas vilciens.

Izmeklētājus pavadīja Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas starptautisko novērotāju komanda, kas pēdējo dienu laikā vairākkārt apmeklējuši notriektās lidmašīnas nokrišanas vietu.

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite paziņoja, ka pašlaik prioritāte ir pārvietot katastrofas upuru mirstīgās atliekas uz teritoriju, ko kontrolē Ukrainas valdība.

«Pirmais mērķis ir dabūt vagonus ārā [no nemiernieku kontrolētas teritorijas] un panākt to ierašanos Ukrainas [valdības] kontrolētā teritorijā, vēlams Harkovā,» Rite minēja apmēram 300 kilometrus attālo pilsētu, ko kontrolē Ukrainas valdība.

«Separātisti ir teikuši, ka starptautiskajiem novērotājiem ir jābūt klāt, kad vilciens dodas prom,» atgādināja Rite, piebilstot, ka «Nīderlandes eksperti ir starptautiski novērotāji». «Viņi var izpildīt šo uzdevumu,» secināja Nīderlandes premjers.

«Mēs vēlamies atgūt savus cilvēkus,» viņš teica, runājot par 192 Nīderlandes pilsoņiem, kas dzīvību zaudēja ceturtdienas traģēdijā.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Ukrainas austrumos Doņeckas apgabalā virs separātistu kontrolētas teritorijas tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu