Krievija Latvijas vēstniecei izsaka protestu par krievu popzvaigžņu iekļaušanu «melnajā sarakstā» (117)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Reaģējot uz Latvijas lēmumu iekļaut nevēlamo personu sarakstā trīs krievu popzvaigznes, Krievijas ārlietu ministrija pirmdien izsaukusi Latvijas vēstnieci Maskavā Astru Kurmi, teikts ministrijas oficiālajā tīmekļa vietnē.

Ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs izteicis viņai «sašutumu un protestu» par Latvijas lēmumu liegt valstī ieceļot Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija.

Rjabkovs vēstniecei norādījis, ka «šis nedraudzīgais solis, kas sperts Rīgas pretkrieviskās līnijas gultnē Ukrainas notikumu kontekstā, nevar negatīvi neietekmēt abpusējo attiecību stāvokli».

«Visa atbildība par to jāuzņemas Latvijas pusei. Mēs paturam sev tiesības uz atbilstošiem atbildes pasākumiem,» teikts ministrijas paziņojumā.

Jau ziņots, ka saistībā ar pēdējo dienu notikumiem Ukrainā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) liedzis ieceļot Latvijā trim plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem - Gazmanovam, Kobzonam un Perfilovai. Kobzons Latvijas «melnajā sarakstā» nonācis jau otro reizi.

Komentāri (117)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu