Krievijas atbalstītais teroristu grupējums atdevis ekspertiem notriektās lidmašīnas «melnās kastes» (238)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Četras dienas pēc Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanas virs Ukrainas, Krievijas valsts sponsorētais teroristu grupējums "Doņeckas tautas republika» naktī uz otrdienu nodeva Malaizijas amatpersonām notriektās lidmašīnas divas «melnās kastes».

Teroristu grupējuma līderi arī paziņojuši, ka desmit kilometru rādiusā ap avārijas vietu ievēros pamieru, lai dotu starptautiskajiem izmeklētājiem drošu piekļuvi teritorijai, kur 17.jūlijā tika notriekta «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna, kas no Amsterdamas devās uz Kualalumpuru. Bojā gāja 298 cilvēki, kas tajā atradās.

«Mēs esam nolēmuši nodot «melnās kastes» Malaizijas ekspertiem,» preses konferencē žurnālistiem paziņoja teroristu grupējuma «Doņeckas tautas republika» līderis Aleksandrs Borodajs.

Malaizijas ekspertu komanda un separātistu grupējuma pārstāvji parakstīja protokolu, un pēc tam kastes tika nodotas ekspertu rīcībā.

«Malaizijas valdības vārdā es pateicos Doņeckas republikas valdībai, ka mums tiek nodotas «melnās kastes», kas ir Malaizijas īpašums,» paziņoja Malaizijas ekspertu komandas loceklis.

Viņš norādīja, ka «melnās kastes», kas ieraksta lidojumu datus un balsis pilota kabīnē, izskatās neskartas un acīmredzot guvušas pavisam nelielus bojājumus.

Komentāri (238)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu