ASV atvēlēs 47 miljonus dolāru humānajai palīdzībai Gazas joslā (6)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV atvēlēs 47 miljonus dolāru (63,5 miljonus eiro) humānajai palīdzībai Gazas joslai, otrdien Kairā paziņojis ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

Kerijs un ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns ir ieradušies Kairā, lai atbalstītu Ēģiptes centienus panākt pamieru augošajā Izraēlas un Gazas konfliktā.

«Mēs esam dziļi nobažījušies par sekām, ko rada Izraēlas atbilstošie un likumīgie centieni aizstāvēt sevi,» norādīja Kerijs.

«Bet vienmēr jebkura veida konfliktā pastāv bažas par civiliedzīvotājiem, par bērniem, sievietēm, kopienām,» viņš piebilda.

Bans no savas puses uzsvēra abu kopīgos centienus apturēt vardarbību, panākt pušu iesaistīšanos dialogā un pievērst uzmanību konflikta pamatcēloņiem.

ANO ģenerālsekretārs sacīja, ka jūt līdzi «palestīniešu tautas ciešanām, sevišķi Gazā», bet vienlaikus norādīja, ka ciena Izraēlas likumīgās tiesības uz pašaizsardzību.

Viņš aicināja palestīniešu kustību «Hamas» nekavējoties pārtraukt Izraēlas teritorijas apšaudīšanu ar raķetēm.

Izraēlas uzbrukumam Gazas joslai turpinoties 15. dienu, nogalināto palestīniešu skaits pārsniedzis 570. Teju trīs tūkstoši palestīniešu ir ievainoti.

Vairāk nekā 80% Izraēlas triecienos nogalināto palestīniešu ir mierīgie iedzīvotāji, liecina Palestīniešu cilvēktiesību centra apkopotā informācija.

Tikmēr Izraēlas pusē krituši 27 karavīri un divi civiliedzīvotāji.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu