ES Ārlietu padomes sanāksmē spriedīs par notriekto lidmašīnu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) šodien piedalās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē, kurā paredzētas diskusijas par aktuālo situāciju Ukrainā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Ārlietu padomes sanāksmē plānota diskusija par situāciju Irākā, kur strauji pasliktinās drošības situācija. Tāpat ministriem paredzēta diskusija par Tuvo Austrumu miera procesu, ņemot vērā situācijas saasināšanos starp Izraēlu un Gazas sektoru, kas atkārtoti norāda uz nepieciešamību rast Tuvo Austrumu konflikta risinājumu. Paredzams, ka tiks arī turpinātas aizsāktās diskusijas par ES pieeju, lai veicinātu pārtraukto Izraēlas un palestīniešu miera sarunu atsākšanu.

Ārlietu padomes sanāksmē ministri arī pārrunās aktuālo situāciju Ukrainā, ņemot vērā 16.jūlija Eiropadomes secinājumus, kā arī ES-Ukrainas Asociācijas līguma ieviešanu. Paredzams, ka īpaša uzmanība tiks pievērsta arī 17.jūlijā notriektās «Malaizijas aviolīniju» lidmašīnas traģēdijas izmeklēšanai.

Savukārt 23.jūlija Vispārējo lietu padomē paredzēta diskusija par Eiropadomes sanāksmju rezultātu īstenošanu, stratēģijas «Eiropa 2020» vidusposma pārskatu, kā arī eiro ieviešanu Lietuvā.

ES Ārlietu padomes un Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Vispārējo lietu padomi 2014.gada otrajā pusgadā vada ES Padomes prezidējošā valsts Itālija, savukārt Ārlietu padomi vada ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrīna Eštone.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu