Ķīnieši vīlušies par izgāzušos Kārļa Marksa vēstules izsoli (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Komunistiskajā Ķīnā nav izdevies izsolīt Kārļa Marksa vēstuli, jo Šanhajā bāzētais izsoļu nams «Hosane» bija noteicis pārāk augstu cenu.

Vēstules sākuma cena bija astoņi miljoni juaņu (950 000 eiro). Izsoles dienā nepieteicās neviens gribētājs, vēsta laikraksts «Global Times».

Markss rakstījis vēstuli 1869.gadā Lielbritānijas pilsētā Mančesterā.

2008.gadā izsoļu nams «Christie's» to pašu vēstuli pārdeva par 6000 sterliņu mārciņām (7580 eiro), sešas reizes pārsniedzot zemāko prognozēto cenu.

«Hosane» bija plānojuši izmantot savā labā Ķīnas augošo ienākumu līmeni un kolekcionēšanas bumu, prasot augstu cenu par marksisma vēstures relikviju.

Taču Šanhajā dzīvojošais kolekcionārs un «revolucionāro» artefaktu pazinējs Liu Debao uzskata, ka prasīta pārāk liela naudas summa. «Cena ir nesaprātīga un aizbaida ieinteresētos pircējus,» viņš sacīja laikrakstam «Global Times».

Lai arī Ķīnā valda Komunistiskā partija, ekonomisko reformu rezultātā kopš 1978.gada tur radušies tūkstošiem multimiljonāru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu