Briti noziedzniekus turpmāk izsekos no kosmosa (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas tieslietu ministrs Kriss Greilings paziņojis, ka noziedznieki, kuri izlaisti no cietuma, turpmāk tiks izsekoti no kosmosa, izmantojot satelītus un jaunākās paaudzes GPS tehnoloģijas, raksta «Anglo Baltic News».

Augstu attīstītās jaunās elektroniskās ierīces ļaus probācijas dienestu darbiniekiem pārbaudīt bijušā noziedznieka atrašanās vietu 24 stundas diennaktī. Tās var tikt izmantotas, lai, piemēram, nodrošinātu to, ka izvarotāji neatrodas skolu tuvumā, – pietuvojoties aizliegtajai vietai noteiktā attālumā, sāks darboties trauksmes signāls. Jaunās ierīces, kas, gluži tāpat kā iepriekšējās, tiks apliktas noziedzniekam ap potīti, izmantojot GPS tehnoloģijas tādā pašā veidā, kā tās izmanto automašīnas un telefoni. Tas nozīmē, ka noziedzniekus būs iespējams izsekot jebkurā laikā un policisti viņu atrašanās vietu redzēs kartē.

Tā kā ierīces izmanto satelītu pakalpojumus, tās var izsekot cilvēkus reālajā laikā, ļaujot probācijas dienestu darbiniekiem pārbaudīt to, vai noziedznieks pārvietojas lielā ātrumā, kas nozīmē, ka viņš izmanto auto vai vilcienu. Tās var tikt izmantotas arī, lai īstenotu aizliegumus, ko noteikusi tiesa, piemēram, liegumu tuvoties dažādām zonām vai liegumu atrasties ārpus mājas noteiktā laikā.

Anglo Baltic News

Britu kompānija «Steatite» izveidos un ražos šo augsto tehnoloģiju ierīci, kas nodrošinās Lielbritānijai vienu no augstāk attīstītajām GPS izsekošanas sistēmām pasaulē. Savukārt «Capita» nodrošinās vispārējos pakalpojumus, «Airbus Defence and Space» nodrošinās satelīta karti un «Telefonica» – tīklu.

Iepriekšējie līgumi ar elektronisko izsekošanas ierīču ražotājiem «G4S» un «Serco» beidzās pagājušajā gadā. To izraisīja skandāls, kura laikā tika apgalvots, ka uzņēmumi par ierīcēm pieprasa pārāk lielu maksu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu