Vilciens ar aviokatastrofā bojā gājušajiem ieradies Harkovā (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vilciens ar saldētājvagoniem, kuros atrodas lielākā daļa Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanā bojā gājušo, otrdien ieradies Ukrainas valdības kontrolētajā Harkovā.

Vilciena ierašanos Harkovas dzelzceļa stacijā novēroja žurnālisti.

Gaidāms, ka bojāgājušie tiks nodoti Nīderlandes ekspertiem.

Vilciens ieradās no lidmašīnas nogāšanās vietai tuvumā esošās Doņeckas apgabala Torezas dzelzceļa stacijas, no kuras tas izbrauca pirmdien. Gan aviolainera nogāšanās vieta, gan Toreza atrodas separātistu kontrolē.

Jau vēstīts, ka Malaizijas premjerministrs Nadžibs Razaks pirmdien paziņoja, ka ir saņēmis apliecinājumus no pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas premjerministra Aleksandra Borodaja, ka 282 cilvēku mirstīgās atliekas, kas atrastas lidmašīnas nogāšanās vietā, ar vilcienu tiks nogādātas Harkovā un tur nodotas Nīderlandes ekspertiem.

Viņš arī sacīja abas lidmašīnas «melnās kastes» tiks nodotas Malaizijas pārstāvjiem un ka starptautiskajiem izmeklētājiem tiks garantēta droša piekļuve lidmašīnas nogāšanās vietai.

Ukrainas austrumos Doņeckas apgabalā ceturtdien virs separātistu kontrolētas teritorijas tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu