Grībauskaite: aviokatastrofā atbildīgos jātiesā Hāgas tribunālā (38)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Atbildīgie par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu būtu saucami pie Hāgas tribunāla, uzskata Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

«Tā neapšaubāmi ir atklāta agresija pret visu Eiropas Savienību, pret visām Eiropas valstīm, pret cilvēcību. Tiem, kas to organizēja, kas pasūtīja un kas piegādāja ieročus, jāatbild Hāgas tribunāla priekšā,» viņa sacījusi intervijā Lietuvas Radio pirms Varšavā paredzētās Baltijas un Višegradas valstu tikšanās, kurā iecerēts saskaņot šo valstu nostājas, gatavojoties rudenī gaidāmajam NATO samitam, kā arī reaģējot uz pašreizējo situāciju Ukrainas austrumdaļā.

Grībauskaite arī vēlreiz izteikusi pārliecību, ka ES valstīm jābūt izlēmīgākām, izstrādājot vienotu atbildi uz Krievijas rīcību.

«Ja Eiropas valstis arī turpmāk būs tikpat neizlēmīgas kā līdz šim, tad to var uzskatīt par tiešu pamudinājumu agresoram kļūt vēl agresīvākam un iet vēl tālāk. Tā pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados netika apturēts nacisms, un tā arī šobrīd mēs redzam lielkrievu šovinismu, agresīvu lielkrievu šovinismu, kas izpaužas tādos soļos kā uzbrukumi civilajām lidmašīnām,» viņa piebildusi.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu