Atlaiž Maskavas metro priekšnieku (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins saistībā ar pagājušajā nedēļā notikušo katastrofu otrdien atbrīvojis no amata Krievijas galvaspilsētas metro vadītāju.

Sobjaņins teica žurnālistiem, ka Ivans Besedins «tiek atbrīvots no amata», bet par Maskavas metro priekšnieku iecelts Dmitrijs Pegovs, kurš līdz šim bija Krievijas valsts dzelzceļa uzņēmuma RŽD ātrgaitas vilcienu filiāles vadītājs.

«Tas, kas notika Arbata-Pokrovskas līnijā, šī traģēdija, pārsvītroja to milzu darbu, kas tika veikts metro pēdējos gados,» sacīja Maskavas mērs.

Viņš norādīja, ka jaunajam vadītājam ir sarežģīts uzdevums - atjaunot maskaviešu uzticību metro, «ar darbiem pierādīt, ka metropolitēns ir visdrošākais transporta veids».

Jau vēstīts, ka Maskavas metro 15.jūlijā nobrauca no sliedēm trīs metro vilciena vagoni Arbata-Pokrovskas līnijā un gāja bojā 22 cilvēki. Konstatēts, ka negadījumu izraisījuši pārmijas nomaiņas darbi, kas ar zemu kvalitāti veikti iepriekšējā naktī. Pārmija nevis novirzīja vilcienu, bet faktiski kļuva par šķērsli tā ceļā, izraisot pirmo triju vagonu apgāšanos. Krimināllietā par šo katastrofu aizturēti divi Maskavas metro tehniskie darbinieki - ceļu meistars Valērijs Baškatovs un viņa palīgs Jurijs Gordovs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu