Putins sola ietekmēt prokrieviskās bandas Ukrainas austrumos (51)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien solījis «darīt visu iespējamo», lai ietekmētu Ukrainas austrumos esošos Krievijas valsts atbalstītos teroristu grupējumus un viņu vietējo līdzskrējēju bandas un palīdzētu nodrošināt brīvu pieeju notriektās «Malaysia Airlines» lidmašīnas katastrofas vietai.

Taču tūlīt pat viņš piebilda, ka ar to vien nepietiekot, jo Ukraina turpina savu pretterorisma operāciju, un aicināja Rietumus panākt, ka Kijevas amatpersonas izsludina uguns pārtraukšanu.

«Krievija darīs visu, kas tās spēkos, lai nodrošinātu pilnīgu, visaptverošu un caurredzamu izmeklēšanu,» Putins paziņoja Nacionālās drošības padomes sēdē.

«Mums lūdz ietekmēt [Ukrainas] dienvidaustrumu kaujiniekus. Protams, mēs darīsim pilnīgi visu, kas mūsu spēkos,» apliecināja Putins.

«Tomēr ar to būs nepietiekami,» teica Putins, norādot uz Ukrainas bruņoto spēku operāciju turpināšanos.

«Tanki izlauzās cauri vilciena stacijai,» viņš komentēja pirmdien notikušās kaujas Doņeckā. «Starptautiskie izmeklētāji, kas bija ieradušies pētīt traģēdiju, nevarēja nemaz pacelt galvas.»

«[Ukrainas] amatpersonām jāliek ievērot elementāra pieklājība un jāizsludina pamiers, kaut vai tikai uz izmeklēšanas laiku,» skaidroja Krievijas prezidents.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu