Putins: Ukrainai uz lidmašīnas notriekšanas izmeklēšanas laiku jāpārtrauc karot (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainai uz Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanas izmeklēšanas laiku ir jāpārtrauc karadarbība pret bruņotajiem separātistiem valsts austrumos, otrdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

«Vakar, kad zemessargi nodeva tā dēvētās melnās kastes, Ukrainas bruņotie spēki sarīkoja tanku uzbrukumu Doņeckai, tanki izlauzās līdz dzelzceļa stacijai, tā tika apšaudīta, starptautiskie speciālisti, kas atbrauca uz traģēdijas vietu, galvas nevarēja ārā izbāzt. Zemessargi taču paši sevi neapšauda,» sacīja Putins Krievijas Drošības padomes sēdē. Viņš lietoja Krievijas amatpersonu izmantoto Ukrainas bruņoto separātistu apzīmējumu, dēvējot viņus par zemessargiem.

«Vajag galu galā arī aicināt Kijevas varas iestādes ievērot elementāras godīguma normas, noteikt kaut vai uz kādu īsu brīdi [lidmašīnas nogāšanās] izmeklēšanai uguns pārtraukšanu,» teica Krievijas prezidents. Viņš lietoja Krievijas amatpersonu izmantoto Ukrainas bruņoto separātistu apzīmējumu, dēvējot viņus par zemessargiem.

Putins arī solīja izmantot Krievijas ietekmi uz Ukrainas separātistiem, lai mudinātu viņus sadarboties lidmašīnas nogāšanās izmeklēšanā.

«Mūs aicina ietekmēt [Ukrainas] dienvidaustrumu zemessargus. Protams, mēs darīsim visu, kas ir mūsu spēkos,» sacīja Krievijas prezidents.

Jau ziņots, ka Ukrainas austrumos Doņeckas apgabalā ceturtdien virs separātistu kontrolētas teritorijas tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu