ASV un Eiropas lidsabiedrības pārtrauc lidojumus uz Izraēlu (18)

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV, Kanādas un Eiropas lielākās lidsabiedrības otrdien uz vismaz 24 stundām atcēlušas lidojumus uz Izraēlu, Gazas konflikta dēļ pastāvot bažām par lidojumu drošību.

ASV Federālā Aviācijas administrācija uz 24 stundām aizliedza Savienoto Valstu lidsabiedrību lidojumus uz Telavivu.

Lidojumi aizliegti, jo divu kilometru attālumā no Telavivas Ben Guriona lidostas trāpījusi raķete, paskaidroja administrācija.

ASV lidsabiedrības «Delta», «United» un «US Airways» apstiprināja, ka atceļ visus lidojumus.

Savukārt Vācijas lidsabiedrība «Lufthansa» otrdien paziņoja, ka tā lidojumus uz Telavivu atceļ uz 36 stundām, saistībā ar Gazas konfliktu pastāvot bažām par drošību.

Vācijas lidsabiedrība norādīja, ka šis solis tiek sperts, «pasažieru un apkalpes drošības dēļ», Izraēlas Ben Guriona lidostā pastāvot «nestabilai situācijai».

«Lufthansa» lēmums attiecas arī uz uzņēmuma apakšstruktūrām - lidsabiedrībām «Austrian Airlines», «Germanwings» un «Swiss»

Lidojumus atcēlusi arī Francijas lidsabiedrība «Air France», Nīderlandes KLM un Kanādas «Air Canada».

Savukārt Lielbritānijas lidsabiedrība «British Airways» un tās konkurents zemo cenu lidsabiedrība «EasyJet» apliecināja, ka lidojumus turpinās.

Izraēla norādījusi, ka nav nekāda pamata atcelt lidojumus. Arī Izraēlas nacionālā lidsabiedrība «El Al» paziņojumā apliecināja, ka tā turpina «lidojumus no Izraēlas un uz to».

Lēmumi par lidojumu pārtraukšanu pieņemti laikā, kad attiecībā uz lidojumiem virs konflikta zonām, kā arī uz šīm zonām tiek noteiktas pastiprinātas drošības prasības.

Ceturtdien Austrumukrainā virs Maskavas atbalstīto krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas «Buk» izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu