Malaizija lidmašīnas «melnās kastes» nodod Nīderlandei (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malaizijas amatpersonas ir nodevušas Ukrainas austrumos notriektās pasažieru lidmašīnas «melnās kastes» Nīderlandes izmeklētājiem, kuri vada šīs katastrofas starptautisko izmeklēšanu, otrdienas vakarā paziņoja Nīderlandes valdība.

«Melnās kastes» ar lidojuma datu ierakstiem «Malaizijas eksperti ir nodevuši Nīderlandes Drošības izmeklēšanas padomei (OVV), kura vada [katastrofas] starptautisko izmeklēšanu», teikts Nīderlandes Ārlietu ministrijas paziņojumā.

«Melnās kastes» tika nodotas Kijevā un ar Beļģijas armijas lidmašīnu tiks nosūtītas uz Fārnboro pilsētu Lielbritānijā datu lejuplādēšanai.

«Eksperti no vairākām valstīm, tostarp OVV [eksperti], kopā ar «melnajām kastēm» dosies uz Fārnboro, lai palīdzētu izmeklēšanā,» paziņoja Nīderlandes Ārlietu ministrija.

Ukrainas prokrieviskie separātisti, virs kuru kontrolētās teritorijas tika notriekta šī lidmašīna, pirmdien nodeva «melnās kastes» Malaizijas varas iestādēm, kas tās aizveda uz Kijevu.

Katastrofas izmeklēšanu vada Nīderlande, jo Ukrainai nav varas pār separātistu kontrolēto katastrofas vietu.

Jau vēstīts, ka pagājušo ceturtdien Ukrainas austrumos Doņeckas apgabalā virs separātistu kontrolētās teritorijas tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Saskaņā ar aviokompānijas datiem vairums pasažieru bija Nīderlandes pilsoņi - pavisam 192, no kuriem viens bija Nīderlandes un ASV dubultpilsonis.

Katastrofas upuru līķi vēl nav aizvesti no Ukrainas uz valstīm, kuru pilsoņi viņi bija. Ir gaidāms, ka daļa no tiem trešdien ar lidmašīnu tiks nogādāti Nīderlandē, kur trešdien ir izsludinātas sēras par šīs katastrofas upuriem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu