ASV noliedz, ka lidojumu aizliegums ir spiediens pret Izraēlu (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV trešdien noliedza pieņēmumus, ka tās būtu aizliegušas Savienoto Valstu lidsabiedrību lidojumus uz Telavivu un izziņojušas nopietnu brīdinājumu attiecībā uz ceļošanu, lai vērstu pret Izraēlu spiedienu, šādi cenšoties to piespiest piekrist pamieram Gazas konfliktā.

«Es kategoriski nepiekrītu šādai argumentācijai,» sacīja ASV Valsts departamenta preses pārstāve Marī Hārfa, vaicāta, vai divas direktīvas uzskatāmas par politisku spiedienu pret Izraēlu.

«Mēs izsludinājām brīdinājumus attiecībā uz ceļošanu, jo viena no mūsu augstākajām prioritātēm ir ASV pilsoņu aizsardzība ārzemēs,» viņa sacīja žurnālistiem.

Neraugoties uz Vašingtonas un Telavivas ciešajām saitēm, Valsts departaments pirmdien neieteica ASV pilsoņiem doties uz Izraēlu un palestīniešu teritorijām tur «notiekošās karadarbības dēļ».

Izsakoties par lidojumu aizliegumu, Hārfa norādīja, ka šo lēmumu pieņēmusi Federālā Aviācijas administrācija (FAA).

«FAA pieņem šos lēmumus, kad tie ir attaisnoti ar ASV pilsoņu drošības apsvērumiem,» sacīja Hārfa, piebilstot, ka brīdinājums izsludināts, reaģējot uz neseno Gazas joslas kaujinieku raķetes triecienu.

ASV, Kanādas un Eiropas lielākās lidsabiedrības otrdien uz vismaz 24 stundām atcēlušas lidojumus uz Izraēlu, Gazas konflikta dēļ pastāvot bažām par lidojumu drošību.

FAA uz 24 stundām aizliedza Savienoto Valstu lidsabiedrību lidojumus uz Telavivu.

Lidojumi aizliegti, jo divu kilometru attālumā no Telavivas Ben Guriona lidostas trāpījusi raķete, paskaidroja administrācija.

Izraēla norādījusi, ka nav nekāda pamata atcelt lidojumus. Arī Izraēlas nacionālā lidsabiedrība «El Al» paziņojumā apliecināja, ka tā turpina «lidojumus no Izraēlas un uz to».

Lēmumi par lidojumu pārtraukšanu pieņemti laikā, kad attiecībā uz lidojumiem virs konflikta zonām, kā arī uz šīm zonām tiek noteiktas pastiprinātas drošības prasības.

Ceturtdien Austrumukrainā virs Maskavas atbalstīto krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas «Buk» izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu