Čehija: Krievijai ir dažas dienas laika, lai paglābtos no vēl bargākām sankcijām (2)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijai ir dažas dienas laika, lai paglābtos no vēl bargākām sankcijām, brīdināja Čehijas ārlietu ministrs Ļubomirs Zaoraleks.

Krievijai nekavējoties ir jāaptur bruņojuma un kaujinieku piegādes Ukrainas austrumos, sacīja ministrs.

Ja «tuvāko dažu dienu laikā tas nenotiks», ir jāsasauc ārkārtas Eiropas Savienības (ES) samits, lai pieņemtu būtiskas sankcijas pret Krieviju, cita starpā vēršoties arī veseliem tās tautsaimniecības sektoriem.

ES valstu ārlietu ministri uzdevuši ekspertiem izvērtēt iespējas noteikt jaunas sankcijas Krievijai, vēršoties pret aizsardzības, enerģētikas un finanšu sektoriem, otrdien pavēstīja Nīderlandes ārlietu ministrs Franss Timermanss.

«Mēs esam nolēmuši, ka [Eiropas] Komisijai tiks uzdots izskatīt vairākus potenciālos soļus vairākās jomās, ieskaitot aizsardzības, dubultā lietojuma iekārtu un augsto tehnoloģiju iekārtu, arī enerģētikas sektorā, kā arī finanšu pakalpojumu jomu,» sacīja ministrs.

ES arī noteiks jaunus ceļošanas aizliegumus un aktīvu iesaldēšanu, piebilda ministrs. Sankcijām pakļauto personu un uzņēmumu saraksts tiks sagatavots līdz ceturtdienai.

Pagājušo ceturtdien Austrumukrainā virs Maskavas atbalstīto krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas «Buk» izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu