Austrālijas premjers: aviokatastrofas rajonā Ukrainā vēl var būt daudzi upuri

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Malaizijas pasažieru lidmašīnas katastrofas rajonā Ukrainas austrumos, iespējams, vēl atrodas daudzi šīs katastrofas upuru līķi, trešdien paziņoja Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots.

Jau vēstīts, ka pagājušo ceturtdien Ukrainas austrumos Doņeckas apgabalā virs separātistu kontrolētās teritorijas tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Starp lidmašīnas pasažieriem bija 28 Austrālijas pilsoņi un vēl deviņi šīs valsts iedzīvotāji.

«Ļoti iespējams, ka daudz līķu vēl ir tur, zem klajas debess Eiropas vasarā, .. pakļauti karstuma un dzīvnieku iedarbībai,» Ebots sacīja preses konferencē Kanberā.

Premjers aicināja pilnīgi pārmeklēt katastrofas rajonu prokrievisko separātistu kontrolētajā teritorijā, lai visi līķi tiktu atrasti.

Viņš pauda «nopietnas bažas», ka upuru meklēšana «līdz šim bijusi samērā neprofesionāla».

«Kamēr ir iespējams, ka tur atrodas kādu austrāliešu mirstīgās atliekas, mūsu pienākums pret viņu tuviniekiem ir darīt visu iespējamo, lai tās atrastu,» sacīja Ebots.

Nīderlandes eksperti līdz šim ir pārliecināti par 200 upuru līķu atrašanu, kas ir ievērojami mazāks skaitlis par prokrievisko separātistu solīto.

Arī starptautiskie novērotāji ir paziņojuši, ka dažu upuru mirstīgās atliekas ir atstātas katastrofas rajonā, kur tās sadalās vasaras tveicē.

Katastrofas upuru līķi vēl nav aizvesti no Ukrainas uz valstīm, kuru pilsoņi viņi bija. Ir gaidāms, ka daļa no tiem trešdien ar lidmašīnu tiks nogādāti Nīderlandē, kur trešdien ir izsludinātas sēras par katastrofas upuriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu