No Ukrainas izved lidmašīnas notriekšanā bojāgājušos (32)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Ukrainas uz Nīderlandi trešdien sākusies Malazijas pasažieru lidmašīnas notriekšanā bojāgājušo izvešana.

Aģentūras AFP žurnālists no notikuma vietas ziņoja, ka pēc sēru ceremonijas pirmā Nīderlandes militārā lidmašīna ar bojāgājušajiem pacēlās no Harkovas lidostas un devās uz Eindhovenu Nīderlandē.

Valstī, sagaidot upurus, sēras

Nīderlandē šodien ir valsts sēru diena, godinot 193 šīs valsts pilsoņus, kas gāja bojā virs Austrumukrainas notriektajā Malaizijas lidsabiedrības pasažieru lidmašīnā.

Eindhovenā notiks galvenā sēru ceremonija, kurā piedalīsies karaļpāris, premjerministrs Marks Rute, to valstu pārstāvji, kuru pilsoņi gāja bojā traģēdijā.

Lidmašīnai ierodoties Nīderlandē, valstī tiks ievērots klusuma brīdis, godinot upurus.

Nīderlandē pie visām valsts un pašvaldību iestāžu ēkām, kā arī Nīderlandes vēstniecību un tirdzniecības pārstāvniecību ēkām ārzemēs izkārti sēru karogi.

Jau ziņots, ka vilciens ar saldētājvagoniem, kuros atradās lielākā daļa Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanā bojāgājušo, otrdien ieradās Ukrainas valdības kontrolētajā Harkovā. Vilciens pirmdien bija izbraucis no Doņeckas apgabala Torezas stacijas. Gan aviolainera nogāšanās vieta, gan Toreza atrodas separātistu kontrolē.

Ukrainas austrumos, Doņeckas apgabalā, 17.jūlijā virs separātistu kontrolētas teritorijas tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu