Malaizijas lidmašīnas «melnās kastes» nogādātas Lielbritānijā (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas austrumos notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas «melnās kastes» ir nodotas Lielbritānijas ekspertiem, kas analizēs no tām iegūstamo informāciju, trešdien paziņoja Lielbritānijas valdība.

Lidojuma informācijas reģistrācijas iekārtas ir saņemtas Gaisa satiksmes negadījumu izmeklēšanas nodaļas galvenajā mītnē Fārnboro pilsētā uz dienvidrietumiem no Londonas.

«Varam apstiprināt, ka divas «melnās kastes» no reisa MH17 [lidmašīnas] Nīderlandes Drošības izmeklēšanas padome ir nogādājusi Gaisa satiksmes negadījumu izmeklēšanas nodaļai datu lejuplādēšanai,» informēja Lielbritānijas Transporta ministrija.

Malaizijas amatpersonas otrdien «melnās kastes» nodeva Nīderlandes izmeklētājiem, kuri vada šīs katastrofas starptautisko izmeklēšanu.

Ukrainas prokrieviskie separātisti, virs kuru kontrolētās teritorijas tika notriekta šī lidmašīna, pirmdien nodeva «melnās kastes» Malaizijas varas iestādēm, kas tās aizveda uz Kijevu.

Katastrofas izmeklēšanu vada Nīderlande, jo Ukrainai nav varas pār separātistu kontrolēto katastrofas vietu.

Jau vēstīts, ka pagājušo ceturtdien Ukrainas austrumos Doņeckas apgabalā virs separātistu kontrolētās teritorijas tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Saskaņā ar aviokompānijas datiem vairums pasažieru bija Nīderlandes pilsoņi - pavisam 192, no kuriem viens bija Nīderlandes un ASV dubultpilsonis.

Pēc sēru ceremonijas trešdien pirmā Nīderlandes militārā lidmašīna ar bojāgājušajiem pacēlās no Harkovas lidostas un devās uz Eindhovenu Nīderlandē, kur trešdien ir izsludinātas sēras par šīs katastrofas upuriem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu