Nīderlande pateicas Ukrainai un piedāvā palīdzību Donbasa atjaunošanā (26)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandes premjerministrs Marks Rute izteicis pateicību Ukrainai un personīgi Ukrainas prezidentam Petro Porošenko par pūlēm, kas panākušas «Malaysia Airlines» aviosabiedrības lidmašīnas katastrofas upuru nogādāšanu Harkovā, no kurienes tos tālāk transportēs uz Nīderlandi.

Rute telefonsarunā ar Porošenko arī piedāvājis palīdzību nopostīto Ukrainas austrumu apgabalu atjaunošanā.

«Beidzot upuru radinieki un draugi varēs pienācīgi izvadīt savus tuviniekus. Tas ir ļoti svarīgi visai valstij,» norādījis Nīderlandes premjers.

Savukārt Porošenko pateicās Rutem par Nīderlandes stingro nostāju Briselē notikušajā Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru sēdē, kurā otrdien nolemts ieviest papildu sankcijas pret Krieviju, uzdodot tās sagatavot līdz 24.jūlijam.

Sankcijas ierobežos Krievijas pieeju kapitāla tirgiem, bruņojumam un dubultā lietojuma aprīkojumam, kā arī paaugstināta riska tehnoloģijām, tostarp enerģētikā.

Porošenko sarunā arī uzsvēris ANO rezolūcijas lielo nozīmi, pateicoties Hāgai par līdzdalību tās sagatavošanā.

Rute no savas puses piebildis, ka kopā ar Austrāliju un citām valstīm, kuru pilsoņi cietuši aviokatastrofā, gatavs nosūtīt uz Ukrainu ANO policijas misiju ar mērķi nodrošināt neatkarīgu starptautisku izmeklēšanu un stabilitāti lidmašīnas katastrofas vietā.

Sarunas laikā valstu līderi vienojušies par spēku apvienošanu teroristu sagrauto teritoriju atjaunošanā. Rute arī informējis par Nīderlandes gatavību piedalīties rudenī plānotajā donoru un investoru konferencē Kijevā.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu