Ukrainas austrumos notriektas divas ukraiņu kara lidmašīnas (207)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas austrumos esošās krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bruņotās bandas notriekušas vēl divas ukraiņu kara lidmašīnas, apstiprinājis pretterorisma operācijas štāba preses sekretārs Aleksijs Dmitraškovskis.

Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome paziņojusi, ka raķetes, ar kurām lidmašīnas notriektas, izšautas no Krievijas teritorijas.

Dmitraškovskis pavēstīja, ka saskaņā ar informāciju, kas saņemta no frontes līnijas, notriekti divi iznīcinātāji «Su-25». Tie nogāzušies aptuveni 45 kilometrus uz dienvidrietumiem no Malaizijas pasažieru lidmašīnas katastrofas vietas.

Nacionālās drošības un aizsardzības padomes paziņojumā teikts, ka iznīcinātāji lidojuši 2500 metru augstumā.

Separātisti iepriekš apgalvojuši, ka viņu rīcībā nav ieroči, kas spēj trāpīt mērķiem augstumā virs 2500 metriem.

Tomēr teroristu grupējuma «Doņeckas tautas republika» pārstāvis ziņu aģentūrai AFP apgalvoja, ka iznīcinātājus notriekuši viņu kaujinieki.

AFP žurnālisti mēģināja piekļūt vietai, kur nogāzušies iznīcinātāji, bet separātisti viņus apturēja, raidot viņu virzienā šāvienus.

Ukrainas pretterorisma operācijas štāba sniegtā informācija liecina, ka viena no lidmašīnām pildījusi kaujas uzdevumu Luhanskas rajonā.

Lidotājiem izdevies katapultēties, taču viņi, domājams, nonākuši bruņoto bandu kontrolētajā teritorijā.

Sākta lidotāju meklēšanas operācija.

Komentāri (207)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu