Breivīks pēc trīs gadiem cietumā tagad iebilstot pret vardarbību (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Masu slepkava Anderss Bērings Breivīks pēc trīs cietumā pavadītiem gadiem tagad iebilstot pret vardarbības lietošanu savu mērķu sasniegšanai, paziņojis viņa advokāts.

Norvēģijā šonedēļ notiek atceres pasākumi Breivīka upuriem, kuri tika nogalināti 2011. gadā, raksta «The Local».

«Breivīks tagad skaidri paudis viedokli, ka vairs neatbalsta vardarbību, un neiedrošina arī citus uz vardarbīgu rīcību,» advokāts teica «Radio Norge».

Breivīks patlaban izcieš viņam piespriesto mūža ieslodzījumu. Slepkava savas dienas vada vienvietīgā kamerā, izolācijā no citiem ieslodzītajiem.

Advokāts šos apstākļus neuzskata par atbilstošiem. «Domāju, ka neviens nevarēja iedomāties situāciju, ka Breivīku turēs izolācijā tik ilgu laiku un piemēros tik striktus ierobežojumus kā vēstuļu sūtīšana.»

2011.gada 22.jūlijā Bērings-Breivīks sarīkoja sprādzienu Norvēģijas valdības ēku kvartālā Oslo centrā, nogalinot astoņus cilvēkus, bet tad devās uz Ūteijas salu, kur Darba partijas jauniešu organizācijas vasaras nometnē nošāva 69 cilvēkus - pārsvarā pusaudžus, no kuriem jaunākā nule bija nosvinējusi 14. dzimšanas dienu.

Viņam piespriests mūža ieslodzījums, kas Norvēģijā nozīmē maksimāli 21 gada cietumsodu, taču tas var tikt pagarināts, kamēr vien persona tiek uzskatīta par draudu sabiedrībai.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu