Krievija sākusi Melnās jūras flotes paplašināšanu (16)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievija sākusi anektētajā Krimā bāzētās Melnās jūras flotes modernizēšanu un paplašināšanu, trešdien paziņojis flotes komandieris Aleksandrs Vitko.

«Šodien mēs esam sākuši veidot spēcīgu Melnās jūras floti ar pilnīgi citāda līmeņa gaisa dienestu, piekrastes raķešu un artilērijas vienībām un jūras kājniekiem,» teikts Vitko paziņojumā militārpersonām.

«Mēs gatavojam bāzes un apkalpes, kas kalpos uz jauniem kuģiem un zemūdenēm,» norāda Vitko, piebilstot, ka modernizēšana liks pamatus flotes nākotnei gan īstermiņā, gan ilgtermiņā.

Krievijas Melnās jūras flote bāzējas Sevastopolē Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, kuru Krievija martā anektēja.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien nacionālās drošības padomē paziņoja, ka Maskava stiprinās savas aizsardzības spējas, lai līdzsvarotu NATO pieaugošo ietekmei Krievijas pierobežā.

«Nepieciešams pilnībā un tūlīt īstenot visus valsts aizsardzības pasākumus, tostarp, protams, Krimā un Sevastopolē,» paziņoja Putins, piebilstot, ka Krimā un Sevastopolē militārā infrastruktūra faktiski jāveido no nekā.

Krievija šomēnes paziņoja par tālejošiem plāniem Sevastopoles attīstībā, tostarp paredzot uzbūvēt spēkstaciju, lai samazinātu atkarību no Ukrainas elektropiegādēm.

Maskava arī iecerējusi uzbūvēt tiltu, kas savienotu Krimu ar Krievijas dienvidiem.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu