Austrumukrainā pazudis «Russia Today» britu žurnālists (12)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no RT video

Kremļa finansētais telekanāls «Russia Today» (RT) trešdien pazaudējis kontaktus ar britu žurnālistu Greiemu Filipsu, kurš atspoguļo notikumus Austrumukrainā.

RT tīmekļa vietnē teikts, ka telekanālam kopš pagājušās nakts nav izdevies sazināties ar Filipsu, kurš bija devies veidot sižetu par kaujām Doņeckas lidostas apkaimē.

Telekanāls norādījis, ka ieteicis žurnālistam nedoties uz lidostu, jo situācija tur ir ārkārtīgi bīstama, bet, spriežot pēc Filipsa ierakstiem sociālajos tīklos, viņš brīdinājumu ignorējis.

«Līdz šim mums nav izdevies iegūt nekādu noteiktu informāciju par to, kur viņš atrodas,» paziņojis RT.

Otrdienas vakarā Filipss tviterī ziņoja, ka atrodas tieši blakus Doņeckas lidostai, kur notikusi smaga apšaude, piebilstot, ka acīmredzot gaidāma spraiga nakts.

Ukrainas varasiestādes maijā uz vairākām dienām aizturēja Filipsu un nopratināja viņu par darbu RT. Apsūdzības viņam netika izvirzītas un viņš tika atbrīvots.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu